Carnilove kissan True Fresh -kuivaruoka testissä

Meillä on kaksi maailman nirsointa kissaa. 7-vuotias Teppo ja 14-vuotias Kyllikki. Teppo ja Kyllikki ovat koko elämänsä syöneet ainoastaan yhtä ja samaa kuivamuonaa. Heidän mieltymyksensä myös märkäruoan osalta on yhtä laaja.

Olemme vuosien varrella yrittäneet saada kaverusten ruokavaliota laajennettua, mutta kumpikaan kissoista ei ole viitsinyt tulla kupin äärelle katsomaan uutuusherkkuja.

Carnilove kissan True Fresh -kuivaruoka - Teppo ja Kyllikki

Carnilove True Fresh - Ensikosketus

Veljeni lähetti Tepolle ja Kyllikille maistoon kolme erilaista Carnilove True Fresh -kuivaruokaa. Heti ensimmäiseksi ajattelin, etteivät kissat kuitenkaan vaivaudu tutustumaan uuteen ruokaan. Voimakas tuoksu houkutteli kuitenkin molemmat tutkiskelemaan ruokia, mutta rohkeutta ei vielä ollut maistaa.

Kumpikin kissoista kävi useamman kerran päivän aikana nuuhkimassa ruokia, mutta yksikään raksu ei eksynyt vielä suuhun asti. Tässä vaiheessa olin laittanut kippoihin ainoastaan True Fresh -kuivaruokaa, kunnes tajusin vähitellen lähteä totuttamaan kissojani uusiin makuihin. Näiden uusien kuivaruokien lihapitoisuus oli aivan eri luokkaa kuin aikaisemmin tarjoamissani kuivaruoissa, joten oli tärkeää totuttaa kissat vähitellen uusiin makuihin. Jos ei totuttele vähitellen, voi kissan maha reagoida jännästi uuteen ruokavalioon ja näin tapahtuikin. Lisää siitä alempana.

True Fresh kana - Kissan kuivaruoka

1/3 suhteella True Freshiä

Tein sekoituksen, missä 1/3 kuivaruoasta oli True Freshiä ja loput tuttua ja turvallista kuivaruokaa. Nyt ruoka rupesi maistumaan, jopa aikaisempaa paremmin. Teppo ja Kyllikki ovat olleet aina hyvin pieniruokaisia, joten oikein yllätyin, miten hyvin ruoka maistui. Tällä sekoitussuhteella jatkoimme useamman viikon ja ruoka maistui hyvin.

1/2 suhteella True Freshiä

Muutaman viikon jälkeen, kun ruoka oli maistunut hyvin, tein uuden sekoituksen. Tällä kertaa puolet kuivaruoasta oli True Freshiä ja puolet vanhaa suosikkia. Tässä vaiheessa ruoka rupesi maistumaan jopa liiankin hyvin. Seurasi jotain mitä ei ole aikaisemmin tapahtunut. Kyllikki on aina silloin tällöin saattanut oksentaa, mutta Teppo ei ole koskaan aikaisemmin oksentanut. Yöllä heräsin siihen, kun Teppo oksensi sänkyni jalkopäähän. Alkoi näyttää siltä, että ruokakipot tyhjenivät aivan liian nopeasti ja kissat söivät niin paljon, että lopulta niille tuli paha olo. Tämä ylensyönti kostautui lopulta oksenteluna.

Sopivan sekoitussuhteen löytäminen

Palasimme takaisin hyväksi havaittuun, 1/3 suhteen sekoitukseen True Fresh -kuivaruokaa. Tällä sekoituksella kumpikin kissa söi juuri sopivan määrän ruokaa, eikä kumpikaan kissoista oksennellut ylensyönnin seurauksena. Nyt taas pystymme pitämään kuivaruokaa koko ajan saatavilla ja tällä sekoitussuhteella ruoansaanti on juuri sopivaa.

Kyllikki-kissa on aina ollut laiha, mutta nyt sillekin on saatu hieman lihaa luiden ympärille. Lisäksi molempien kissojen turkit ovat paremmassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin. Kissat tykkäävät ruoasta, saavat sopivasti ravintoa ja voivat hyvin. Jatkamme tällä sekoitussuhteella siis jatkossakin.

Kissan True Fresh kalkkuna - Kuivaruoka

Kissa on lihansyöjä. On siis järkeenkäypää ja mukavampaa tarjota kissalle sellaista kuivaruokaa missä lihapitoisuus on 70 % verrattuna moniin muihin kissanruokiin joissa lihapitoisuus on niinkin alhainen kuin 10 – 20 %.

Olemme nyt testanneet erilaisia ruokasekoituksia eri mauista, ja ylivoimaseksi suosikiksi nousi True Fresh Kala. Johtuukohan se siitä, että tuoreen kalan haju on paljon voimakkaampaa kuin lihan? Haju houkuttelee hyvin kissoja ja makukin näyttäisi olevan kohdallaan.

True Fresh Kala on kissojen suosikkimaku

Tutustu kaikkiin Carniloven lihapitoisiin kissanruokiin tästä!


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.