Ilmainen toimitus yli 50 € tilauksille!

Ilmainen toimitus yli 50 € tilauksille!

Juoko kissa riittävästi vettä?

Kissalla on luontaisesti heikko janontunne, jonka vuoksi kissa ei tavallisesti juo paljon vettä. Kissan tulee saada tarvitsemansa neste etupäässä ravinnosta. Kissanruoassa neste on tarpeellista paitsi kissan nesteytyksen myös toimivan ruoansulatuksen ja virtsatieterveyden takia. Kissan riittävää vedensaantia voi tukea esimerkiksi kissan märkäruoan avulla.

Miksi kissa ei välttämättä juo riittävästi vettä?

Kissan tapa hankkia tarvitsemansa neste poikkeaa koiran tavasta, sillä kissan esi-isät ovat sopeutuneet ympäristön äärimmäisyyksiin. Kotikissan uskotaan polveutuvan aavikolla asuvasta afrikkalaisesta villikissasta (Felis silvestris libyca). Esi-isien sopeutumista kuivaan ympäristöön voidaan pitää syynä monille kissan nestetasapainon erikoispiirteille. Ollessaan janoinen kissa on omaksunut tavan tiivistää virtsansa sen sijaan, että se joisi enemmän vettä. Kissat ovat oppineet saamaan tarvitsemansa nesteen saaliistaan. Kissan luonnossa elävä saalis, kuten esimerkiksi hiiri sisältää noin 70 % vettä.

Juoko kissa riittävästi vettä? Carnilove kissan märkäruoat auttavat tukemaan kissan nestetasapainoa.

Kuinka paljon kissa juo päivässä vettä?

Kissan päivittäinen vedentarve riippuu muun muassa kissan aktiivisuudesta, ilman lämpötilasta, painosta ja ruokavaliosta. Yhden vuorokauden aikana kissa tarvitsee vettä arviolta puoli desilitraa yhtä painokiloa kohti. Näin ollen 4 kiloa painavan kissan tulee saada noin 2 desilitraa nestettä päivässä.

Kissan märkäruoka auttaa tukemaan riittävää vedensaantia

Kissan ruokavalion suositellaan sisältävän 65–85 % vettä. Jos kissa ei juo vettä kupistaan, kissan nesteytystä voi tukea ruokinnalla. Tällöin kissan ruokana kannattaa suosia kissan märkäruokaa. Carniloven viljattomat kissan märkäruoat annospusseissa ja säilykepurkeissa sisältävät kissalle elintärkeää eläinproteiinia ja niiden kosteusprosentti on 79–82. 

Miten saada kissa juomaan

Näillä vinkeillä kissan voi saada juomaan

  • Kissan vesikuppi kannattaa sijoittaa paikkaan, jossa kissa voi tarkkailla ympäristöään. Vesikuppia ei kuitenkaan kannata sijoittaa ruokakupin viereen, sillä luontaisesti kissa ei juo ruokailupaikkansa läheisyydessä, koska saaliseläimen raato on voinut saastuttaa veden.
  • On suositeltavaa pitää vesikuppi täytenä ja vaihtaa vesi usein, sillä kissa ei mielellään juo pitkään seisonutta vettä. Se myös saattaa alkaa säännöstellä vedenjuontiaan, jos vettä on kupissa vähän.
  • Kissalle voi tarjota vettä erilaisista kupeista ja testata, minkälaisesta materiaalista ja muodosta oma kissa pitää eniten. Toinen kissa tykkää juoda laakeasta, matalareunaisesta kulhosta, kun taas toinen valitsee mieluiten pienen, korkeareunaisen lasin. Vesiautomaatti voi myös olla hyvä vaihtoehto, sillä yleensä virtaava vesi on kissan mieleen.

Riittävän vedensaannin lisäksi kissan juomista kannattaa pitää silmällä myös sen varalta, että se alkaa juoda normaalia enemmän. Tällöin on suositeltavaa varata aika eläinlääkärille. Runsas juominen voi olla oire hoitoa vaativasta sairaudesta.

    Jätä kommentti (kaikki kentät vaaditaan)

    Kommentit hyväksytään ennen julkaisua.