Ilmainen toimitus yli 50 € tilauksille!

Ilmainen toimitus yli 50 € tilauksille!

Mistä tasapainoinen kissan ruokavalio muodostuu?

Laadukas kissanruoka on tärkeä osa kissan hyvinvointia ja terveyttä. Hyvälaatuiset kissanruoat mahdollistavat kissalle tasapainoisen ruokavalion, josta se saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet. Oikeanlainen lihapitoisuus on avainasemassa kissan tasapainoisen ruokavalion saavuttamisessa.

Laadukas_kissanruoka_sisältää_riittävästi_lihaa_Carnilove

Miksi lihan osuus kissan ruokavaliossa on tärkeä?

Kissat ovat luonnostaan lihansyöjiä ja niiden ruoansulatusjärjestelmä on sopeutunut sulattamaan ja hyödyntämään liha- ja rasvapitoista ruokaa. Liha on kissojen ensisijaista ravintoa ja se tarjoaa kissoille tärkeitä ravintoaineita: proteiineja, vitamiineja, hivenaineita ja aminohappoja, kuten kissoille välttämätöntä tauriinia. Kissat tarvitsevat tauriinia esimerkiksi hermoston ja sydämen toimintaan sekä näkökyvyn ylläpitämiseen. Kasvikunnan tuotteissa tauriinia ei juuri ole.

Kuitenkaan pelkkä korkea lihapitoisuus ei riitä korkealaatuiseksi ja tasapainoiseksi ruokavalioksi kissalle. Kissojen ruokavaliossa on otettava huomioon myös muitakin ravintoaineita, kuten rasva, kuitu ja vesi. Kissojen alkuperäiset saaliseläimet, jyrsijät sisältävät 21-65 % proteiinia, 16-39 % rasvaa, 1,4-1,8 % kuitua sekä 64-82 % vettä.

Kuituja kissat tarvitsevat hieman ruoansulatuselimistönsä normaaliin toimintaan. Lisäksi kuidut helpottavat karvapallojen kulkua kissojen suolistossa. Laadukkaita kuituja kissa voi saada esimerkiksi kasviksista, marjoista ja yrteistä. Sen sijaan hiilihydraatteja kissat eivät juuri pysty hyödyntämään. Esimerkiksi ruokaan lisätty sokeri voi aiheuttaa ylipainoa ja ongelmia kissojen ruoansulatuksessa. 

Liha_on_kissan_ensisijaista_ravintoa_Carnilove

Kissalla on luontaisesti heikko janontunne, jonka vuoksi kissa ei tavallisesti juo paljon vettä. Kissan tulee saada tarvitsemansa neste etupäässä ravinnosta, kuten kissan märkäruoista. Lue lisää kissan vedentarpeesta!

Carniloven kissanruoat auttavat muodostamaan tasapainoisen ruokavalion

Carniloven kissanruoat sisältävät runsaasti kissan tarvitsemaa korkealaatuista lihaa tai kalaa. Ruokien eläinproteiinin lähteinä käytetään perinteisempien kanan, kalkkunan ja lohen lisäksi erikoisempia, kuten fasaania ja villisikaa. Kissanruokien lihapitoisuus vaihtelee tuotteesta riippuen 55-85 % välillä. Kaikki Carniloven kissanruoat ovat viljattomia ja perunattomia, eivätkä ne sisällä lisättyä sokeria.

Carniloven kissanruoan valikoimasta löytyy myös vain tuoreesta lihasta tai kalasta valmistetut True Fresh kissan kuivaruoat. 70 % ruokien raaka-aineista on lihaa tai kalaa. Ruoasta riippuen ruoat sisältävät 3435 % proteiinia ja 13–14 % rasvaa

Jätä kommentti (kaikki kentät vaaditaan)

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua.