Ilmainen toimitus yli 50 € tilauksille!

Ilmainen toimitus yli 50 € tilauksille!

Näin totutat koiran uuteen ruokaan

Koiran omistajana tahdot varmasti tarjota parasta omalle koirallesi, jotta koirasi voi hyvin ja pysyy terveenä. Tutkiessasi olet ehkä jo löytänyt laadukkaan vaihtoehdon, jota haluaisit testata koirallesi. Saatat kuitenkin vielä pohtia, miten muuttaa koirasi ruokavaliota niin, ettei koiran vatsa mene sekaisin.

Tässä artikkelissa jaamme vinkkejä, kuinka totuttaa koira uuteen ruokaan ja pyrkiä välttämään koiran vatsavaivoja. Lue eteenpäin! 

Koiranruoan_vaihtaminen_Carnilove_koiran_kuivaruoka

Milloin on hyvä muuttaa koiran ruokavaliota?

Koiran ruoan vaihtamiselle voi olla monta syytä. Tässä ovat yleisimmät: 

  • Koira on siirtymässä eri elämänvaiheeseen joko pennusta täyskasvuiseen tai täyskasvuisesta ikääntyvään.
  • Koira on tiineenä. 
  • Koiralle ei kelpaa ruoka ja syö huonosti
  • Koiralla on vatsavaivoja ja uloste on löysää
  • Koira ei vaikuta energiseltä
  • Koiran turkki näyttää huonokuntoiselta
  • Koira raapii itseään tavallista enemmän
  • Koiralla on ylipainoa
  • Koiralla on jokin sairaus 

Mikäli koiran ruokavalion muuttamisen syynä on koiran oireilu, on tärkeää konsultoida ensin eläinlääkäriä syiden selvittämiseksi ja sopivan ruokavalion löytämiseksi.

Miten totuttaa koira uuteen ruokaan vatsavaivoja välttäen? 

Koiralle voi tulla helposti vatsavaivoja, jos ruoka ei sovi sille, tai jos uuteen ruokaan vaihtaa liian nopeasti. Tästä syystä on hyvä muuttaa ruokavaliota vaiheittain ja totuttaa hiljalleen uuteen ruokaan yhdessä nykyisen ruoan kanssa. Toisinaan uusi ruoka voi aiheuttaa väliaikaisesti koiralle lievää vatsavaivaa, kuten ilmavaivoja, vaikka ruokavalion muutokset tehtäisiinkin vaiheittain. Näin voi käydä silloin, kun koiran ruokavalioon tehdään isompia muutoksia, esimerkiksi jos uuden ruoan laatu tai koostumus on selvästi erilaisempi kuin mihin koira on tottunut. Tällöin oireiden pitäisi loppua, kun koiran suolisto on sopeutunut uuteen ruokavalioon.

Koiran ruoan muuttaminen on hyvä ajoittaa arkiseen ajankohtaan, jonka aikana ei tapahdu isoja elämänmuutoksia tai muita stressitekijöitä, jotka voisivat heijastua koiraan. On hyvä myös noudattaa koiralle tuttuja ruoka-aikoja, ruoan määrää ja ruokintatapoja helpottaakseen ruokavalion muutosta.

Shetlanninlammaskoira_koiran_ruokavalion_muuttaminen_Carnilove

Näin totutat koiran uuteen ruokaan

Ensimmäisenä päivänä tarjoa koirallesi uutta ruokaa vain vähän, noin 20–25 % koirasi päivittäisen ruoan määrästä. Lisää aina hieman enemmän uuden ruoan määrää ja vastaavasti vähennä nykyisen ruoan määrää tulevina päivinä. Voit tarjota uutta ruokaa esimerkiksi nykyisen ruoan kanssa ruokakupissa tai aktivointilelussa tai käyttää sitä koiran palkitsemiseen lenkillä tai treeneissä.

Kauanko koiralla kestää totutella uuteen ruokavalioon? 

Yleensä noin viikon jälkeen voit jo jättää vanhan ruoan kokonaan pois koirasi ruokavaliosta. Uuden ruokavalion toimivuutta kannattaa tarkkailla, sillä toisilla koirilla voi kestää pidemmän aikaa totutella uuteen ruokaan.

Seuraavien kuukausien aikana on myös hyvä tarkkailla koiran ulkonäön tai käytöksen muutosta varmistaakseen, että ruokavalio on sopiva. Kun koiralla on sopiva ruokavalio, se on normaalipainoinen, sen turkki on kiiltävä ja iho on hyväkuntoinen, se ei kärsi vatsavaivoista tai kutinasta ja se on myös yleensä energisempi versio itsestään.

Miksi vaihtaa Carniloven koiranruokaan?

Carniloven koiranruoat sisältävät runsaasti koiran tarvitsemaa korkealaatuista lihaa tai kalaa. Ruokien eläinproteiinin lähteinä käytetään perinteisempien kanan, kalkkunan, lampaan ja lohen lisäksi erikoisempia, kuten fasaania ja villisikaa. Kaikki Carniloven koiranruoat ovat viljattomia ja perunattomia. Viljat sisältävät hiilihydraatteja, joiden liiallinen määrä heikentää ravinteiden imeytymistä ja voi aiheuttaa koiralle vatsavaivoja. 

Carniloven koiranruoan valikoimasta löytyy myös vain tuoreesta lihasta tai kalasta valmistetut True Fresh -kuivaruoat, jotka sopivat erityisesti herkkävatsaisille ja nirsoille koirille. 60 % ruokien raaka-aineista on lihaa tai kalaa. Ruoasta riippuen ruoat sisältävät 25–28 % proteiinia ja 13–19 % rasvaa. Tutustu lisää True Fresh -kuivaruokiin herkkävatsaisen tai nirson koiran ruokana!

Jätä kommentti (kaikki kentät vaaditaan)

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua.